RANSKAN ULKOMINISTERI ARVIOI 150 000 VENäLäISSOTILAAN KUOLLEEN UKRAINASSA

AFP

Venäjä on menettänyt arviolta 150 000 sotilasta kaatuneina Ukrainan sodassa, arvioi Ranskan ulkoministeri Stephane Sejourne perjantaina julkaistussa haastattelussa.

Sejournen mukaan Venäjän kokonaistappiot ovat noin puoli miljoonaa sotilasta, kun otetaan mukaan myös haavoittuneet.

- Eurooppa ja sen kumppanit tulevat pysymään yhtenäisinä ja päättäväisinä niin kauan kun se on tarpeen. Venäjän sotilaallinen tappio on jo nyt ilmeinen. Arviomme mukaan Venäjän tappiot ovat puoli miljoonaa, joista 150 000 kuolleina, Sejourne sanoi riippumattoman venäläisen Novaja Gazeta Europen haastattelussa.

- Minkä takia kaikki tämä? Sen voi kiteyttää kahteen sanaan: ei minkään, ulkoministeri jatkoi.

Venäjän tappioista on esitetty erilaisia lukuja. Yleisradioyhtiö BBC arvioi toukokuussa, että yli 50 000 venäläissotilasta on kuollut. Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi puolestaan väitti helmikuussa 180 000 venäläissotilaan kuolleen kolmatta vuotta jatkuneessa sodassa.

Venäjä ei ole kertonut julkisesti tappiolukujaan.

Sejourne sanoi myös, että EU:n jäädyttäminen venäläisvarojen korkotuottoja voitaisiin käyttää Ukrainan puolustukseen ja jälleenrakennukseen.

Novaja Gazeta Europen perustivat Venäjältä maanpakoon lähteneet Novaja Gazetan toimittajat pian sen jälkeen, kun Ukrainan sota oli alkanut.

2024-05-03T09:43:26Z dg43tfdfdgfd