VIDEO: UKRAINA TUHOAA AINOAN ‘YDINTANKIN’ VENäJäLTä

Twitteriin ilmestyi video Ukrainan miehittämättömästä ilma-aluksesta (UAV), jolla tallennettiin hyökkäys erittäin harvinaiseen panssaroituun Ladoga-ajoneuvoon. Tämä erikoistarkoitukseen luotu ajoneuvo kehitettiin entisen Neuvostoliiton loppuaikoina.

+ Klikkaa tästä nähdäksesi videon

Ladoga-ajoneuvot, jotka alun perin kehitettiin koodinimellä Debut, ovat erikoistuneita evakuointipanssarivaunuja. Ne luotiin Neuvostoliiton korkeimman poliittisen ja sotilaallisen johdon tarpeisiin.

Noin 4-5 kappaletta rakennettiin. Ladoga perustuu T-80B-tankin runkoon, ja siinä on komponentteja, jotka kehitettiin T-80U-tankille, mukaan lukien GTD-1250 kaasuturbiini, joka tuottaa 1250 hv.

Näin voimakkaan moottorin käyttö mahdollistaa 42 tonnin koneen saavuttamaan 70 km/h maastossa ja jopa 110 km/h päällystetyillä teillä. Toimintasäde on 350 km.

Ajoneuvo on panssaroitu, mutta ei niin raskas kuin MBT:t (päätaistelutankit). Siinä ei ole komposiittipanssarointia, ainoastaan teräspanssarointia. Lisäksi ohjaamon ja matkustamon sisätilat on suojattu säteilyltä.

Ajoneuvo on varustettu korkeapaineilmastoinnilla ja suodatinventilaatiolla massatuhoaseiden puolustukseen. Massatuhoaseiden käyttöolosuhteissa Ladoga voi toimia 48 tuntia.

Yhtä Ladoga-ajoneuvoista käytettiin Tšernobylin ydinvoimalaonnettomuuden seurausten selvittämisessä. Siellä ajoneuvoa käytettiin saastumisasteen tarkistamiseen.

Kuvat: Twitterin uudelleenjulkaisu / Video: telegram 63ombr

O post Video: Ukraina tuhoaa ainoan ‘ydintankin’ Venäjältä apareceu primeiro em TechBreak.

2024-03-27T22:34:23Z dg43tfdfdgfd