MATALASUHDANNE KAHLITSEE EDELLEEN POHJOIS-POHJANMAAN ELINKEINOJA JA TYöLLISYYTTä

Heikko tai riittämätön kysyntä ja puute ammattitaitoisista työntekijöistä ovat edelleen kaksi merkittävintä yritystoimintaa rajoittavaa tekijää Pohjois-Pohjanmaalla.

Heikko tai riittämätön kysyntä ja puute ammattitaitoisista työntekijöistä ovat edelleen kaksi merkittävintä yritystoimintaa rajoittavaa tekijää Pohjois-Pohjanmaalla. Tämä käy ilmi Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen kokoamasta Alueelliset kehitysnäkymät -raportista. Elinkeinojen ja työllisyyden näkymät eivät ole merkittävästi muuttuneet viime syksystä. Alkuvuonna alueen talous jatkoi matalasuhdanteessa ja erityisesti rakentamisen ja teollisuuden aloilla moni yritys on joutunut vaikeuksiin ja vähentämään henkilöstöään. Palvelualoilla tilanne on vakaampi, mutta palvelujen pääaloista ainoastaan matkailussa on ollut selvää kasvua. Eniten palvelualoilla ovat kärsineet teollisuuteen ja rakentamiseen asiantuntijapalveluja tarjoavat yritykset.

Lue myös: Epävarmuus painaa vahvasti pk-yritysten suhdanneodotuksia, pieni toivonkipinä kuitenkin Keski-Pohjanmaan Yrittäjien toimialueella

2024-05-03T05:56:36Z dg43tfdfdgfd