HELSINGIN SANOMIEN VIESTIKOEKESKUS-JUTUN PUINTI JATKUU HOVIOIKEUDESSA

Simu Perälä

Helsingin Sanomien Viestikoekeskus-jutun käsittely jatkuu hovioikeudessa.

- Kaikille käräjäoikeuden tuomiosta valittaneille on myönnetty jatkokäsittelylupa, hovioikeudenneuvos Jukka Loiva kertoo STT:lle.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi tammikuussa 2023 kaksi Helsingin Sanomien toimittajaa turvallisuussalaisuuden paljastamisesta. Sekä tuomitut toimittajat että syyttäjä valittivat käräjäoikeuden tuomiosta.

Asian käsittely alkaa Loivan mukaan Helsingin hovioikeudessa elokuun loppupuolella ja jatkuu joulukuun lopulle saakka.

Syytetyt kiistivät syytteet

Oikeusjutussa on kyse Helsingin Sanomien 16. joulukuuta 2017 julkaisemasta artikkelista ja sen jälkeen julkaistavaksi aiotusta juttusarjasta, jotka käsittelivät Puolustusvoimien Viestikoekeskusta ja sotilastiedustelua.

Käräjäoikeuden mukaan Viestikoekeskus-artikkelissa julkistettiin useita sellaisia sotilastiedustelua koskevia tietoja, jotka oli Suomen ulkoisen turvallisuuden vuoksi säädetty salassa pidettäväksi. Toinen tuomituista toimittajista tuomittiin sakkorangaistukseen ja toinen jätettiin rangaistuksetta. Kolmannen syytetyn toimittajan syytteet hylättiin.

Oikeudenkäynnissä kaikki syytetyt kiistivät syytteet. Syyttäjä oli vaatinut heille vähintään puolentoista vuoden ehdollisia vankeusrangaistuksia.

- - - - -

Korjattu kello 14.44: Loiva on hovioikeudenneuvos, ei asian esittelijä, kuten jutussa aiemmin kerrottiin. Lisäksi täsmennetty aiempaa uutista klo 12.26: Käräjätuomio annettiin tammikuussa 2023 (ei siis tänä vuonna).

Helsingin Sanomia julkaiseva Sanoma Media Finland on STT:n enemmistöomistaja.

2024-05-03T08:54:27Z dg43tfdfdgfd